Celtic finmalet salt 500g

119 kr
Ej i lager
SKU
Celtic finmalet salt 500g

Celtic oraffinerat havssalt räknas som det finaste saltet i världen. Det innehåller inga mikroplaster. Och det är med stor sannolikhet det mest mineralrika saltet.

- Finmalet
- Naturligt högt mineralinnehåll
- Sol- och vindtorkat

 

Celtic salt fint är en förfinad variant av det ursprungliga Celtic-havssaltet från Bretagne, Frankrike. Denna salttyp har genomgått en extra finmald process för att ge en jämnare konsistens, perfekt för att snabbt lösa upp sig i matlagning och för att smaksätta rätter på ett subtilt sätt.

 

Njut av den förfinade kvaliteten och subtila smaken av finmalt Celtic salt för att höja din matlagning till nya höjder.

Finmalet salt av högsta kvalitet
Celtic oraffinerat havssalt är med stor sannolikhet det mest mineralrika saltet. Vanligt vitt, raffinerat bordssalt är, i jämförelse med Celtic havssalt, rena giftet. Där har man avlägsnat alla de viktiga mineralerna som finns naturligt i havssaltet och i princip finns endast natriumklorid kvar. 

Det är samma sak med det vita sockret där man tagit bort alla mineraler och andra ämnen från de olika råsockerarter som finns. I Celtic salt är natriumkloridhalten ca 85% medan det kan ligga långt mycket högre i industriellt, raffinerat salt, ca 98%.

Celtic havssalt är ljusgrått och kommer från oförstörda områden i Frankrike. Saltet sol- och vindtorkas och skördas i Bretagne. Det är garanterat fritt från pesticider, herbacider och skadliga kemikalier och enligt tester dessutom det enda oraffinerade havssaltet utan mikroplatser i sig. Framförallt är det mycket mineralrikt och ett alldeles utmärkt mineraltillskott, fritt från tungmetaller. Det innehåller en mängd viktiga spårmineraler, såsom magnesium, kalium, selen, koppar, zink, järn och mangan. Celtic salt har mycket högre spårmineralhalt (15%) än Himalayasalt (4,1%).

Saltets största användning är naturligtvis vid matlagning, men du kan även lägga en tesked salt i ett stor glas vatten och låta det lösa upp sig naturligt under en timme eller mer. När det är helt upplöst kan du lägga ner lite fler korn tills lösningen är mättad. Använd sedan ett par matskedar av detta i vanligt vatten per dag. Detta salt har inte den skarpa sälta som vanligt bordssalt har och är gott att dricka. Lösningen håller sig flera dagar i kylskåp då det är desinficerat av saltet.

Celtic havssalt är grått istället för vitt då det inte är blekt. Saltet är dessutom fuktigt. Använd det som det är i matlagning eller mal det i en saltkvarn. Förvara gärna saltet i en glasbehållare med tätt lock.

Ursprung: Frankrike
Ingredienser: fint celtic salt
Bäst före: se etiketten
Förvaring: svalt och torrt
Återvinning: påsen sorteras som plast

Finmalt Celtic salt är ett mångsidigt kryddalternativ som kan användas på olika sätt. Använd det vid matlagning för snabb och jämn distribution av sälta. Strö över sallader, grillat kött eller stekt fisk som en avslutande touch. Integrera det i bakverk för att förhöja smakbalansen. Använd det dekorativt över färdiga rätter och testa det även i vissa söta recept för en intressant kontrast.

© 2018 Naturshopen Sweden AB Org Nr 559166-7273. Stockholmsvägen 70 18142 Lidingö EKO Certifiering SE-EKO-04