Wakoucha & Bancha Moya Leaf Tea Set

194,00 kr
I Lager
SKU
Wakoucha & Bancha Moya Leaf Tea Set

Moya organic Wakoucha & Bancha set i en fin svart låda.
Innehåll: Wakoucha Te 60g, Bancha Te 60g,
Ursprungsland: Japan

WAKOUCHA: SVART TE FRÅN JAPAN

Smaken av detta svarta bladte är verkligen utsökt, lätt blommig, med märkbara honungs- och kryddundertoner. Termen "kou-cha" 紅茶 kan översättas som "ett te av röd färg". En sådan beteckning myntades tack vare japanskt mjukt vatten, som skulle bli mörkrött med en antydan av blått när det infunderades med svarta teblad. Det är också därför som wakoucha tidigare kallades för "rött te". När det bryggs i vatten med medelhårdhet, mer typiskt för de europeiska länderna, får teet en färg av mörk bärnsten. Moya Wakoucha odlas och bearbetas i Mie-regionen på ön Honshu.

Svart te wakoucha är idealiskt som ett sällskap till måltider och desserter, vars sötma bryts subtilt med teets bittra undertoner. Precis som alla andra svarta teer genomgår wakoucha, när det väl skördats, en process av torkning och jäsning, vilket skiljer det från grönt te. Resultatet av denna process är wakouchas mörka färg, lätt jordnära smak och minskade koffeinhalt, jämfört med t.ex. grönt te sencha. Att dricka svart te hjälper matsmältningssystemet. Infusion av wakoucha kan vara en källa till aminosyror, betakaroten, folsyra, kalium, kalcium och fosfor. Eftersom det inte finns många bönder i Japan som skulle besluta sig för att odla och bearbeta svart te, förblir japansk wakoucha en ovanlig delikatess.


BANCHA: JAPANSKT VARJE DAG TE

Bancha är ett grönt te med en gyllengul nyans. Den har en lätt syrlig smak och en distinkt valnötslik eftersmak, vilket är ett resultat av det höga innehållet av tanniner. Namnet bancha (玄米茶) kommer från orden "ban" och "cha". På japanska betyder "cha" "te", medan "ban" kan förstås som något "dagligen", "populärt" eller "sent". Den sista betydelsen hänvisar till sena skördar av Bancha-blad som skördas från de nedre delarna av tebuskarna. Moya Bancha är ekologiskt odlad på ön Kyushu.

I Japan anses bancha vara ett vardagste och serveras ofta till måltider. Den kan drickas hela dagen eftersom den innehåller 70 % mindre koffein än gyokuro. På grund av den förlängda fotosyntescykeln kännetecknas bancha av en högre nivå av tanniner än andra teer. Tanniner – även kända som tannoider – har antiinflammatoriska och avgiftande effekter. Precis som andra japanska gröna teer är bancha en rik källa till katekiner och antioxidanter. Att dricka bancha är bra för matsmältningen, och det fördröjer också åldrandeprocesserna, hjälper till att bli av med gifter, håller sockernivåerna i schack, minskar det onda kolesterolet och förbättrar den allmänna tandhälsan. Dess blad innehåller lättupptagligt C-vitamin, betakaroten, folsyra, kalium, kalcium och fosfor.

© 2018 Naturshopen.se Org Nr 559166-7273. Völundsgatan 2 11321 Stockholm